PROSPECTOR TIM

Nemanja NenadićSaradnik za oblasti istraživanja i procene rizika korupcije u propisima

Nemanja page slika

Od 2002, angažovan je u antikorupcijskoj nevladinoj organizaciji Transparentnost Srbija, gde je od 2005. programski direktor. Radio je i sarađivao sa brojnim domaćim i međunarodnim organizacijama, kao pravni ili antikorupcijski ekspert, trener, predavač, rukovodilac projekta i istraživač.

Ima više od 20 godina iskustva u izradi pravnih analiza, propisa i strateških akata, osmišljavanju i sprovođenju obuka za nevladine organizacije, javne službenike, novinare, studente i druge grupe polaznika iz Srbije i regiona.

Davao je mišljenja ili pisane priloge o različitim pitanjima iz oblasti borbe protiv korupcije; analize pravnog i institucionalnog okvira ili istraživanja za više međunarodnih organizacija, među kojima su Savet Evrope, Evropska komisija, SIGMA, EBRD, Svetska banka, MMF, OEBS, ODIHR, GRECO i MEDEL. Nasličan način sarađivao je sa državnim organima, drugim organizacijama civilnog društva i medijima.

Od 2018. godine, Nemanja je povremeni saradnik Prospector tima u izradi analiza i sprovođenju istraživanja i obuka, naroćito u oblasti procene rizika korupcije u propisima.

Završio je Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu.