PROSPECTOR TIM

Roman PrahSaradnik za oblast sprečavanja korupcije u javnom sektoru

Roman page slika

Roman ima više od 20 godina iskustva u oblasti borbe protiv korupcije i dobrog upravljanja. U svojoj dugodišnjoj karijeri, obavljao je niz značajnih funkcija u Sloveniji i na međunarodnom nivou vezanih za ove oblasti. Krajem 2001. godine, postao je pomoćnik direktora Kancelarije za sprečavanje korupcije Vlade Slovenije i učestvovao u radu tima koji je inicirao aktivnosti u oblasti prevencije korupcije u Sloveniji.

Svoju profesionalnu karijeru u oblasti antikorupcije nastavio je od 2004. godine kao viši savetnik u slovenačkoj Komisiji za sprečavanje korupcije.

Od 2021. godine, Roman je saradnik Prospector tima na sprovođenju aktivnosti u oblasti sprečavanja korupcije u okviru više regionalnih projekata.

U poslednjih 15 godina, Roman je bio angažovan kao vođa tima ili glavni ekspert na projektima realizovanim u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Turskoj, Srbiji, Severnoj Makedoniji, Moldaviji, Rusiji, Albaniji i Crnoj Gori. Rad na ovim projektima pružio mu je mogućnost da podeli svoja iskustva i znanje sa kolegama iz zemalja koje su odlučile da rade na jačanju borbe protiv korupcije, reformi javne uprave i pravosudnog sistema i unapređenju vladavinu prava.