PROSPECTOR TIM

Sunčana RoksandićSaradnica za oblasti antikorupcijskog obrazovanja i istraživanja

Suncana page slika

Sunčana ima više od 15 godina profesionalnog iskustva u oblasti antikorupcije i dobrog upravljanja. Učestovala je u brojnim međunarodnim, regionalnim i nacionalnim projektima u ovim oblastima (npr. EU, Savet Evrope, UNODC, UNDP, Maks Plank Institut i Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala).

Sunčana je vanredna profesorka i šefica katedre za krivično pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Završila je doktorske studije na matičnom fakultetu (2015.) i Albert- Ludwig Univerzitetu u Frajburgu (2016).

Od 2023. godine, Sunčana je saradnica Prospector tima na sprovođenju aktivnosti u oblasti antikorupcijskog obrazovanja i istraživanja na regionalnom nivou.

Sunčana je spoljna članica Odbora za zakonodavstvo Hrvatskog Sabora od 2021. godine i predsednica Veća za sprovođenje Kodeksa ponašanja državnih dužnosnika u telima izvršne vlasti (od 2023. godine). Ujedno, članica je Veća organizacije civilnog društva GONG, kao i Privredne komore Hrvatske za borbu protiv korupcije. Kao članica radnih grupa, učestvovala je u izradi nacrta više značajnih zakona za borbu protiv korupcije.

Dobitnica je brojnih međunarodnih priznanja za doprinost obrazovanju u oblasti antikorupcije.