Antikorupcijski seminari za kompanije

“Razvijanje antikorupcijskih programa u kompanijama značajno smanjuje rizike od krivičnog gonjenja, nanošenja štete po reputaciju kompanija i generalno utiče na poslovnu sigurnost” naglasio je predstavnik Prospector DOO Jovan Nicić na seminaru “Borba protiv korupcije – kako zaštiti kompaniju i njen menadžment od rizika”, koji je održan 4. aprila 2019. godine.

Pored predstavljanja najznačajnijih elemenata antikorupcijskih programa kompanija, član našeg tima posebnu pažnju je posvetio proceni rizika korupcije, kao i definisanju mera za efikasno upravljanje ovim rizicima u kompanijama. Učesnici seminara su imali priliku da se upoznaju sa najčešćim rizicima u kompanijama koje posluju u Srbiji i mogućim merama za njihovo smanjenje. Tom prilikom naglašeno je da je svaka kompanija specifična i da mere moraju biti kreirane tako da prate kompanijsku dinamiku i praksu.

Učesnici seminara naročito su bili zainteresovani za pojedinačne mere i način njihovog sprovođenja o čemu su imali priliku da porazgovaraju sa našim predstavnikom, nakon zvaničnog dela seminara.

Seminar su organizovali Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) i Petrikić & partneri AOD – CMS ReichRohrwig Hainz (CMS Beograd). Realizacija ovog seminara predstavlja rezultat saradnje Prospector DOO sa CMS Beograd.Оставите одговор